LUISTEREN

Op weg gaan met je medemens is… ? Luisteren naar zijn verhaal!

Met ’t Veerhuis willen wij mensen een luisterend oor te bieden in alles wat ze beleven, zowel bij positieve momenten als bij tegenslag, moeilijkheden en dies meer. Luisteren kan helpen om nieuwe moed scheppen, of om het leven een positieve wending of een ander perspectief geven. Iedereen is welkom ongeacht zijn of haar godsdienstige, filosofische of politieke overtuiging.

Mensen hebben immers meer nodig dan enkel het materiële. Ze hebben nood aan een goed gesprek, een luisterend oor, om zorgen en verdriet te kunnen delen. Onze taak bestaat er uitsluitend in te luisteren, zonder de bedoeling te beïnvloeden.

Een gesprek is gratis, anoniem en een afspraak is. Er is uiteraard volledige discretie gegarandeerd. Wij staan wel niet in voor materiële hulp of voor psychologische begeleiding. Indien nodig kunnen wij wel doorverwijzen naar bevoegde diensten. Op die manier wensen wij een heel toegankelijke eerstelijnshulp te bieden.

Wij lieten ons inspireren door gelijkaardige projecten als de Bremstruik in Roeselare, de Open Deur en het Schoenmakerskapelletje in Antwerpen, de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Brugge en La Passerelle in Lille.